Etiquetas

sábado, 30 de septiembre de 2017

Camp d'extermini: Flossenburg

Camp d'extermini: Flossenburg

El camp de concentració de Flossenburg s'ubica a l'estat de Baviera, a l'actual Alemanya. Va ser un dels camps de concentració nazis construïda al 1938 per albergar delinqüents, presos rebels...  

El camp de concentració nazi de Flossenburg va ser el quart camp de concentració construït pels nazis al començament de la Segona Guerra Mundial. El camp es dividia en el camp principal i 82 subcamps o Kommandos. En el camp principal els presoners extreien granit per construir estàtues de Hitler, que les dissenyava el seu arquitecte personal, mentre que en els subcamps es feia armament per l'Alemanya nazi. Moltes empreses van construir les seves fàbriques a prop de Flossenburg, per aprofitar-se de l'esclavització del camp de concentració.


Quan va començar la Segona Guerra Mundial el camp de concentració es va omplir ràpidament per jueus, soviètics i altres presoners de guerra de diferents nacionalitats. En aquest camp hi va haver 14 republicans espanyols, entre ells la Neus Català. En total, van passar 96.716 presoners, dels quals 30.000 van morir. A més, a partir de l'any 1944 eren executats centenars de persones cada dia, per raons com: sabotatge, malaltia, persones dèbils, etc.


En abril de 1945 evacuen el camp de concentració de Flossenburg, van evacuar 45.813 persones cap a Dachau, i dies més tard 1.700 polacs i 7.000 presoners fan "les marxes de la mort" (marxes forçades que feien arribar al límit als presoners i on morien extenuats). A més es van abandonar 1.000 malalts al camp. 

En arribar les tropes americanes al camp només van poder rescatar a 1.600 malalts.

A l'any 2004 es va portar a terme la restauració del camp d'extermini i es va finalitzar a l'any 2007, commemorant així l'importància històrica d'aquell espai.

Placa commemorativa de les víctimes espanyoles
 al camp de concentració de Flossenburg

1 comentario: