Etiquetas

lunes, 18 de junio de 2018

M'enterro en els fonaments

10. Fixa't que el text de la lectura narra una manifestació universitària i la repressió de la policia. Reflexiona en què es diferencia aquesta situació de la de qualsevol manifestació ciutadana actual.

A dies d'avui, podem dir que és més o menys fàcil parlar d'exemples de manifestacions ciutadanes, sobretot de caire polític, per la convulsa situació política en Catalunya. Però també a altres llocs d'Espanya es fan manifestacions. Podem parlar de dues manifestacions bastant recents: la manifestació contra la sentencia de "La Manada" i les diverses manifestacions contra les retallades de les pensions dels jubilats.
I jo podria afirmar que les manifestacions ciutadanes han canviat molt respecte a l'època de la dictadura. Ara les manifestacions són de caire pacífic, sense tallar carreteres principals o parant el trànsit, tot i que hi ha excepcions (la manifestacions en les autopistes gironines). A més, la policia no té un paper tan violent com en l'època de la dictadura, sinó que només es dediquen a controlar a la manifestació, perquè no es descontroli la situació, i no provoquin cap tipus de danys.


  Resultat d'imatges de manifestación

1 comentario: