Etiquetas

jueves, 15 de febrero de 2018

L'ombra de l'Stuka





L'ombra de l'Stuka

Abans de llegir:

· Busca quins bàndols es van enfrontar a la Guerra Civil Espanyola i també quins països es van aliar i enfrontar durant la Segona Guerra Mundial.

A la Guerra Civil Espanyola es van enfrontar dos bàndols diferenciats: els republicans, liderats per la República Espanyola, i els nacionalistes, liderats per Francisco Franco. A Franco se'ls va unir les tropes del Tercer Reich, i les tropes en poder de Mussolini.
Més tard, a la Segona Guerra Mundial, Alemanya, amb el suport d'Itàlia, Espanya, Hongria, Japó, Romania, Bulgària, Finlàndia, Tailàndia, etc. es va enfrontar als Estats Units que tenia el suport de França, Gran Bretanya, Rússia, Xina, Austràlia, Nova Zelanda, Canadà, Bèlgica, Holanda, etc. pel poder mundial.
 Resultat d'imatges de bandos en la segunda guerra mundial


· Què va passar a la Batalla de l'Ebre ?

Segons el text en la pàgina web, en la Batalla de l'Ebre, era molt important no creuar el riu ja que els republicans dominaven un costat del riu, i els nacionalistes l'altre costat. I creuar el riu podia ser un suïcidi.


· A partir de la informació que ens aporta el narrador, busqueu en un mapa de les Terres de l'Ebre els escenaris on es desenvolupa l'acció.

En aquest mapa es pot veure els llocs que el narrador esmenta, en el sud-est.



Resultat d'imatges de la batalla de l'ebre mapa

· Pensa en les paraules de Elvira. T'ajudaran a entendre les reaccions dels personatges i molts dels fets descrits.

Les paraules de l'Elvira esmentades en la pàgina web, un cop enteses i estudiades, em sembla que té raó, ja que a la gent, en una guerra, sobretot, vol protegir a la seva família, aconseguir-lis una vida millor. Encara que sigui matant i guanyant la guerra.

1 comentario:

  1. Bé, Jon. Està bé... potser la resposta sobre la batalla de l'Ebre podria ser més desenvolupada... estem parlant d'un fet històric i no hi apareix ni una data, per exemple.. :-((

    ResponderEliminar